تو از آنچه دیگران فکر میکنند باهوشتری
کتاب تو از آنچه دیگران فکر میکنند باهوشتری بر اساس نظریهی هوشهای چند گانه به نوجوانان آموزش میدهد چطور انواع هوش را شناسایی کنند و بر اساس نیازها و استعدادهای خود، راههایی عملی برای پرورش انواع هوش در خود پیدا کنند. این روشها کمک میکند نوجوانان از استعدادهای خود بهترین بهره را بگیرند و برای انتخاب مسیر زندگی، هوشمندانه تصمیم بگیرند.
کتاب تو از آنچه دیگران فکر میکنند باهوشتری نوشتهی توماس آرمسترانگ با ترجمهی نوگل روحانی توسط انتشارات هوش ناب منتشر است.
مدتها بود که افراد بر اساس میزان آیکیو سنجیده میشدند و نوع نگاه آموزشی در سیستمهای آموزش و پرورش نیز بر مبنای نوعی نگاه محدود، به گزینش افراد اقدام میکرد. اما بر مبنای نظریهی هوشهای نهگانه همهی افراد باهوشاند. اما باید دید بهرهی بیشتری از کدام یک از انواع هوش دارند.
کتاب تو از آنچه دیگران فکر میکنند باهوشتری، راهنمای نوجوانان برای شناخت هوشهای چندگانه است. این مهمترین مزیت این کتاب است. چون اغلب والدین یا مدارس تشویق میشوند به شناسایی و تقویت این هوشها اقدام کنند اما شاید بهترین راه آشنایی نوجوانان با این نظریه و انواع هوش باشد.
هوش کلامی، هوش موسیقایی، هوش منطقی، هوش تصویری، هوش حرکتی، هوش اجتماعی، هوش درونفردی، هوش طبیعتگرا و هوش وجودی ۹ هوشی است که توماس آرمسترانگ نویسندهی کتاب و از شناختهشدهترین روانشناسان این حوزه به آن پرداخته است.
در هر فصل به یکی از این هوشها پرداخته شده و نویسنده ابتدا تعریفی از هر عنوان ارائه داده است. سپس مهمترین زیرشاخههای عنوان مورد نظر را برشمرده است.
پس از این معرفی، نویسنده دو راه پیش پای مخاطب نوجوان گذاشته است. مثلا در مورد هوش کلامی نویسنده در یک فصل، راههایی برای تقویت هوش کلامی برای کسانی که در این زمینه شاخصتر هستند ارائه میکند.
در فصل بعد او کسانی را مخاطب قرار میدهد که احساس میکنند هوش کلامی مناسبی ندارند. پس به آنها میگوید برای این بخش از وجودشان چطور میتوانند از هوشها و مهارتهای دیگر مدد بگیرند وبه تقویت هوش کلامی خود بپردازند.
شناخت انواع هوش به نوجوانان کمک میکنند از طرز تفکر محدودی که به آنها میگوید باید مشابه دیگران باشند و در صورت عدم موفقیت در دروس خود باهوش نیستند؛ بپرهیزند. همچنین به آنها کمک میکند ظرف وجودی خود را بهتر بشناسند و از تمام قابلیتهای خود بهره بگیرند. به آنها یادآور میشود بعضی از انواع هوش که اغلب به آن پرداخته نمیشود مانند هوش حرکتی، میتواند عامل موفقیت آنها در رشتهها و بخشهای دیگری از زندگی باشد که شاید مدارس به آن نپرداختهاند.
ارسال نظر