خانم شارلوت ۴ وزیر آنچنانی : کیف گمشده و تغییر نگاه آموزشی
همه چیز از وقتی شروع شد که کیف موفیلی خانم شارلوت توی ایستگاه قطار با کیف نخستوزیر عوض شد. آن وقت خانم شارلوت با پسر نخستوزیر آشنا شد و همه چیز تغییر کرد.
خانم شارلوت ۴ وزیر آنچنانی نوشتهی دومینیک دمرس با ترجمهی مهناز عسگری و تصویرگری تونی راس در انتشارات محراب قلم منتشر شده است.
در این قسمت از سری مجموعه داستانهای خانم شارلوت، قهرمان داستان که طبق معمول در حال سفر است؛ در یک ایستگاه قطار کیفش را گم میکند. نخستوزیر که کیفی مشابه خانم شارلوت دارد کیف او را برمیدارد و خانم شارلوت هم با کیف نخستوزیر از ایستگاه خارج میشود. وقتی متوجه میشود که کیف اشتباهی را برداشته است تلاش میکند آدرس صاحب کیف را پیدا کند. پس از آن خانم شارلوت با پسر نخستوزیر آشنا میشود و آن دو تلاش میکنند نخستوزیر را پیدا کنند. اما مهمتر از پیدا کردن او، تغییر سخنرانیاش دربارهی آموزش و پرورش بچههاست. چون آن تغییرات در واقع وحشتناک است و زندگی بچهها را محدود به ساعتهای درس میکند.
رمان خانم شارلوت وزیر آنچنانی، با رگههایی طنز و داستانی خوشخوان سعی دارد بگوید بزرگترین نیاز انسان شادی است. چه کودکان و نوجوانان و چه بزرگسالان باید بتوانند زندگی سرشار و شادابی داشته باشند و نگذارند توهم بینقص بودن آنها را به موجوداتی ماشینی تبدیل کند.
نخستوزیر نمایندهی جامعهی خشک و خشنی است که اگرچه در درون خود میخواهد به شادمانی کودکیاش برگردد اما شجاعت ایستادن در برابر موج زندگی مدرن را ندارد.
اما خانم شارلوت به عنوان کسی که همیشه میتواند کودک درون آدمها را ببیند و با شادابی خود آنها را با خود همراه کند به نخستوزیر و بقیهی وزرا و مردم نشان میدهد که راه زندگی حقیقی از قلب آدمها میگذرد.
در این قسمت از مجموعه کتاب، خانم شارلوت که ظاهرا خیلی شبیه خاله ژوزفین آقای نخستوزیر است باز هم به طور ناگهانی غیب میشود تا احتمالاً در قسمت بعدی در داستان دیگری حضور جدیدی داشته باشد.
ارسال نظر